20.43

min  pappa dog nästan i höstas. två gånger. jag förstod det inte förrens i februari ungefär. min låtsasmamma gick sönder det smärtar att se någon gråta som man inte riktigt kan nå. det är så hemskt skrattretande ironiskt av universum att det kommer till en som ett fall. Det är något med väggarna, att andas samma luft som dem att faktiskt känna bakterierna krypa och kväva och föröka sig och råka bli sjuk själv. 

 

varje ord som rör döden och barndom i vare sig musik eller sommarprat ruinerar mig. vart här i en vecka nu och jag vet inte om jag blir sjuk av omgivningen eller om omgivningen blir sjuk av mig men magkatarr fick jag av stress och sjuk blev pappa igen, inte så allvarligt. Men tillräckligt för att min låtsasmamma ska börja bli allvarligt orolig när han sjukskriver sig tre dagar i rad. Jag hör honom ljuga för henne att det går bra men jag är ju hemma om dagarna och hör hur han låter. Han säger att han är ledsen, för saker vi inte hunnit göra än lovar saker både han och jag vet att han inte riktigt kan hålla. Båten vi ska åka ut med nästa vecka och han lovar mig att han ska lära mig köra bil säger förlåt över att vi inte gjort det än. Jag säger att det är bra, ingen fara pappa. jag tänker ofta på döden 

 

vad jag ska ärva när han dör. Det enda jag tänkt ut att jag vill ha är hans stickade tröja i svart och vitt som gör att den ser grå ut så stor och alltid så varm och gör mig lugn. Vi kanske inte klarar av varandras närhet på riktigt men i tanken och i tröjan är närheten vacker drömmen om en pappa som barn för vet ni något roligt? Han doftar exakt samma. exakt! trygghet trots allt.

 

Idag när jag frågade vart den var berättade han att den är slängd pågrund av en stor reva från armen och det är nog därför jag skriver. han kan ju inte döda den tröjan det är faktiskt olagligt för mig för det är det enda det enda som fortfarande inte var förstört fortfarande något som jag ville ha. den var ju min. den var ju din. 

 

när jag tittar på sigge tänker jag på dig och det förtjänar duKommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback